Bitcoin Cash (BCH)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Bitcoin Cash (BCH)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

BCH velja za enega starejših kovancev, ki še vedno vztraja na kripto trgu kljub temu, da njegova fundamentalna osnova ne temelji na konkretnejšem projektu. Najverjetneje gre razloge za to iskati v močni skupnosti podpornikov, ki še verjamejo v ta projekt, a roko na srce, izdatnejših uspehov tega kovanca ni pričakovati, kar pa ne pomeni, da ne more ponuditi dobrega donosa.

Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je BCH, po skoraj letu dni konsolidacije, vendarle uspel z odbojem, ki se je zgodil v zadnjih 2 ali 3 tednih. To je sicer pozitiven signal, žal pa makro slika še vedno ni povsem prepričljiva, saj je BCH z aktualnim odbojem, dosegel območje predhodnega dna, kjer je naletel na območje resistance linije.

Tako kratkoročno, kot dolgoročno, so pomembna tri območja, na katera morate biti pozorni, v kolikor trgujete z BCH. Najprej je tukaj makro support območje, ki se nahaja med cca. $155 in $211. Gre za območje, kjer se sočasno nahajata tudi EMA20 in EMA50 trend liniji. BCH mora ohraniti ta support, v kolikor želi ohraniti potencial rasti. V primeru izgube tega supporta, bi prišlo do re-testa aktualnega dna, kjer se je BCH nedavno tudi nahajal, potencialno bi BCH lahko padel še nižje, kar pomeni, da bi spremljali iskanje novega dna.

Na drugi strani sta nad aktualnim položajem dve močni makro resistance območji. Prvo med $268 in $368, drugo nekoliko višje, med $446 in $526. BCH je trenutno dosegel prvo resistance območje, kjer trenutno kaže na pričakovano zavrnitev, kar je pravzaprav dobro, po nedavni hitri rasti. Kovanec se mora namreč umiriti, stabilizirati in akumulirati dovolj nove moči, za ponoven odboj. Vsekakor BCH trenutno ni v območju primernem za vstop, kar potrjuje tudi RSI, ki je že visoko v fazi prenakupljenosti.

Če smo pozorni lahko vidimo (graf spodaj), da BCH tvori potencialen bull flag, kar bi, ob potrditvi, bil izjemno bullish signal. Kratkoročno bi za vstop bilo zanimivo območje Fibonacci golden pocketa, ki se nahaja med okvirno $241 in $205. To je tudi območje, kjer bi v primeru odboja, prišlo do potrditve bull flaga. Zato ostanite pozorni na to območje, v kolikor nameravate vstopati oziroma dokupovati.

Potencial rasti kovanca

Če ostanemo na kratko še pri Fibonacci analizi, potem lahko vidimo, da se BCH trenutno nahaja na pomembni točki, kjer se nahaja močna resistance linija in pomembno Fibonacci območje (zelene linije na spodnjem grafu). V kolikor bi v naslednjih tednih in nekaj mesecih trg nadaljeval v nekoliko bolj optimističnem slogu, potem bi BCH lahko napadel prvo target linijo, ki je v območju $576, a vse bo odvisno od tega, ali bo aktualni support zdržal. Druga target linija se nahaja pri dobrih $770 in to sta tudi območji, ki ju spremljam v primeru nekoliko bolj izrazitega bull marketa.

 

Vsebina je informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta.

Predhodnji članek

Lido DAO (LDO)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Naslednji članek

GALA (GALA)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

error: Content is protected !!