BAT/USDT – Tehnična analiza

BAT (Basic Attention Token) je kovanec, ki je povezan z odličnim brskalnikom Brave in posega na področje digitalnega oglaševanja, ki je tesno povezano z zasebnostjo posameznika in ni vsiljivo. Projekt, ki je vzbudil zanimanje kar nekaj vlagateljev, a sam kovanec žal ne dosega pričakovanih donosov. Gledano letni donos, je le-ta bil okoli 540%, sicer pa so bili donosi kar manjše razočaranje. Poglejmo razloge zakaj in kaj lahko pričakujemo od BAT v bližnji prihodnosti.

BAT ima zanimivo trend linijo gibanja, saj ima dolge konsolidacijske valove, nato naredi odboj in ponovno prehod v dolgo konsolidacijsko gibanje. 1D interval pokaže, da je BAT tvoril simetrični trikotnik, znotraj katerega se giblje vse od konca oktobra in znotraj katerega bo vztrajal še do okvirno druge polovice januarja, ko bo prišlo do potrditve  trenda, v kolikor ne bomo že prej videli povečanega voluma.

Prav izredno nizek trgovalni volume je ključni razlog, da BAT ne ponudja večjih in lepših donosov, kot da kovanec ne bi bil zanimiv za trgovalce. Žal je to ključno, v kolikor želi kovanec ponuditi lep donos in ROI. Pogled na zgornji graf jasno kaže na izjemno nizek volume, z izjemo krajšega obdobja, ko je prišlo do odboja. Osebno pri BAT pogrešam več domiselnega marketinga, PR-ja, v zadnjem času pa tudi več strateških in odmevnejših povezav, kar bi kovanec naredilo bolj zanimiv za kupce.

1D indikatorji so sicer v bullish fazi, kar nakazuje na željo BAT, da prebije zgornjo trend linijo simetričnega trikotnika (glej graf 1.), kar bi pomenil napad na resistance linijo (RL), med $1,32 in $1,43, pod katero se BAT trenutno nahaja (graf spodaj). Kot že omenjeno na začetku, se BAT večino časa giba v konsolidaciji, kar počne tudi v danem trenutku, saj se giba med močno support linijo $1,02 in $1,18 (SL) in že omenjeno resistance linijo, katero bo poskušal v naslednjih dnevih prebiti. Ob tako nizkem volumu bo težko, zato bo najverjetneje prešel v manjšo korekcijo do območja support linije (okoli $1,18), kjer bo ponovno iskal moči za odboj. Posledično bi nakazal tvorbo bullish trenda higher lows. V danem trenutku ne pričakujem večje korekcije, kot do območja prve support linije. 

Ko bo prišlo do odboja, za kar bo potreben izdatnejši volume, bo BAT najprej napadel prvo target linijo (TL1) pri $1,48, ki je pravzaprav tik nad vrhom resistance linije, druga target linija (TL2) pa je le nekaj višje, pri $1,94. Tretja in zadnja target linija (TL3) se nahaja v območju $2,65. Skupni potencial rasti 114%. Kljub temu, da BAT predstavlja zelo zanimiv kovanec znotraj panoge z izjemno velikim potencialom, v danem trenutku žal ne vidim, da bi bil to kovanec, ki bi lahko prinesel izjemno velike donose. Skozi Fibonacci analizo lahko ocenimo, da ima potencial rasti, v kolikor bi videli optimalen bull run, do okvirno $7, a ob tako skromnem volumu bo to težko. Pravzaprav je prav volume moja največja in edina skrb, poleg pasivnega marketinga. Vsekakor to ne pomeni, da ne velja vlagati v kovanec. Kovanec je vsekakor fundamentalno močan, zanimiv tudi za velike vlagatelje, a konec dneva šteje le to, koliko je trg pripravljen vanj vložiti, kar nas zopet pripelje do voluma.

V kolikor nameravate vstopati v trgovanje z BAT, ali dokupovati, sta zanimivi predvsem dve vstopni točki. Prva v območju trenutne support linije, v območju med $1,08 in $1,19, kjer bi vstopal po korekciji in potrditvi odboja oz. up-trenda. Drugo, nekoliko bolj skrajno območje vstopa, pa je območje skrajne support linije, med $0,64 in $0,78, v kolikor bi prišlo do večjih tržnih pretresov, za kar je trenutno manj verjetnosti.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

AGIX/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

ADA/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!