Basic Attention Token (BAT)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Basci Attention Token (BAT)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

BAT je kovanec, ki je povezan s sicer izjemno uporabnim brskalnikom BRAVE, a žal omenjeni kovanec nikakor ne more narediti vidnejšega preboja. Eden izmed ključnih razlogov, da mu to ne uspe, je verjetno tudi njegova omejena uporabna vrednost, zaradi katere ni zanimiv za širši krog vlagateljev in investitorjev, kot bi lahko sicer bil. Kljub temu je bilo obdobje 2021 – 2022 kar obetavno za BAT, saj je dosegel dve ATH območji, kar je bila posledica povečane volatilnosti, katere sicer žal ni zaznati. Če pogledamo spodnji graf vidimo, da je trgovalni volume precej nizek, z izjemo omenjenega obdobja. Je pa BAT uspel s prebojem zgornje linije falling wedge trenda, ki sicer velja za bullish trend. Prav tako je prišlo do pozitivnega re-testa omenjene zgornje trend linije, kar je bullish signal, a trenutek resnice šele prihaja. BAT bi sedaj moral nadaljevati s tvorbo bullish higher low, higher high trenda, da bi lahko govorili o makro spremembi trenda.

To pa bo vse prej kot lahko, še posebej ob tako nizkem volumu. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, gibanja BAT poteka znotraj konsolidacijskega območja, ki se nahaja med aktualnim supportom $0,165 in $0,218, ter resistance območjem $0,31 in $0,39, katerega BAT skuša prebiti vse od julija 2022. Prav omenjeno prvo resistance območje je eno ključnih območij, ki bo jasno pokazalo, ali je bil nedavni preboj omenjene falling wedge trend linije dejansko rezultat obrata trenda (iz bearish v bullish), ali je šlo zgolj za t.i. fake out preboj. Bolj jasen odgovor bomo dobili nekje v mesecu aprilu, ki je pred nami. Ima pa BAT še tri izrazite resistance linije, s katerimi bo, vsaj tako pričakujem, imel kar nekaj dela. Glede na tedenska ključna indikatorja, RSI in MACD, bo BAT krajši čas še ostal v fazi konsolidacije, nato pa bo prišlo do trenutka odločitve, kjer bo prišlo do ponovnega re-testa resistance linije, ali pa bo prišlo do izrazitejšega re-testa trenutnega support območja.

In kaj lahko pričakujemo od BAT v času bull marketa? Kot že večkrat omenjeno, vse odvisno od marko in geopolitičnih razmer na trgu. Osebno sicer BAT ne štejem med kovance, ki bi podirali rekorde, vseeno pa bi bil pozoren na dve območji. Prvo območje je območje Fibonacci golden pocketa, ki želi med $1 in 1,15, po tistem bolj izrazito bullish scenariju, pa bi bil pozoren na območje $2,5. BAT bi vsekakor potreboval opaznejši marketing in večji trgovalni volume.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Binance v potencialno velikem sodnem procesu. Kaj je pravzaprav predmet vsebine in kaj lahko pričakujemo

Naslednji članek

Market watchdog mesečna makro analiza kripto in finančnih trgov za mesec april 2023 (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!