Axie Infinity (AXS)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: Axie Infinity (AXS)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

Še en izmed kovancev, za katerega ste oddali zahtevek za izdelavo tehnične analize in analize potenciala rasti. AXS sodi med t.i. gaming coine, ki predstavljajo precejšen potencial, a po drugi strani je njihov potencial pogosto omejen z rastjo communityja, ki obdajo določeno igro. Povedano bolj preprosto, bolj kot raste community, večji potencial rasti ima kovanec.

Kot lahko vidimo na grafu spodaj, je AXS v drugi polovici leta 2021 pričel tvoriti lepo in kar stabilno rast, s prehodom trga v bear market, pa je tudi sam izgubil svojo moč. To nakazuje, da se je kapital v precejšnji meri umaknil iz trga, kar je posledično vodilo AXS v veliko korekcijo. To potrjuje tudi precej nizek trgovalni volume, ki zna predstavljati precejšnjo težavo za AXS. Kadar se kovanec znajde v takšni situaciji, je navadno na ekipi, ki stoji za kovancem, da ponovno zanimira trg, da vstopi v nakup in v investicije, ki bi kovanec pognale ponovno proti vrhu. AXS na to še čaka.

Je pa AXS najverjetneje našel svoje dno na makro supportu med $3 in $5,8, kjer se že kar nekaj časa nahaja, a za enkrat še ni zbral dovolj moči, za kakšen vidnejši odboj. Tedenski RSI sicer nakazuje manjši pullback, najverjetneje nazaj do supporta, od koder bo AXS ponovno poskušal z odbojem. Medtem pa MACD nakazuje nekaj več upanja, v obliki nakupnega kapitala. Žal pa še vedno ne gre za kakšen rekorden potencial. V kolikor akumulirate AXS in čakate na vstop, je območje supporta vsekakor tisto območje, na katerega bi stavil. Že prihajajoči pullback bo dober pokazatelj moči supporta. Ker pa gre za precej široko support območje, bi stop loss postavil pri vrednosti okoli $7. V kolikor AXS izgubi ta support, sledi območje okoli $5, od tu dalje pa območje okoli $3,5.
V kolikor čakate na bolj jasen bullish trend, potem bi vsekakor spremljal prvo resistance linijo, med $11,20 in $14,80. To je namreč prvo območje, s katerim se AXS že nekaj časa neuspešno spopada, preboj tega območja in sprememba v support, pa bi bil prvi bolj jasen bullish signal. Gre namreč za več mesečno resistance linijo, nad katero pa je kar nekaj prostora in to bi pomenilo, da bi AXS od tu, pa vse do naslednje resistance linije, lahko pokazal nekaj več rasti.
Razmere so sicer boljše kot so bile, a AXS še vedno kaže precej šibkosti, predvsem zaradi nizkega trgovalnega voluma. Če pogledamo ključni kratkoročni trend liniji WMA20 (zelena) in WMA50 (modra), sta še vedno v bearish položaju in nakazujeta nadaljevanje konsolidacije. Pozitivno je, da skuša AXS WMA20 spremeniti v support, kar bi bilo dobro izhodišče za napad na WMA50. A na to bo potrebno počakati vsaj še nekaj tednov.
V kolikor iščemo potencial rasti za AXS, bi bili zanimivi dve območji. Prvo je območje Fibonacci golden pocketa, ki je na spodnjem grafu prikaza z zeleno. Nahaja se med $80 in dobrih $100. Drugo območje, v kolikor bi AXS pokazal izdatno več voluma in moči, ter v primeru izrazito močnega bull runa, pa ima AXS potencial rasti do območja $250-$257, a vsaj za enkrat, na takšno rast ne bi računal.
V primerih, kot je AXS, rast ni toliko odvisna od tehničnih analiz in trga samega, ampak predvsem od dela ekipe, ki stoji za kovancem. V kolikor bodo želeli prepričati vlagatelje in kupce, bodo morali ponuditi mnogo več, sicer bo AXS še en izmed kovancev, ki bodo ostali v povprečju, ali izginili v pozabo.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Meter Governance (MTRG)/USDT – HODL tehnična analiza in potencial rasti kovanca

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 23.1. – 29.1.2023 (PREMIUM)

error: Content is protected !!