Avalanche (AVAX)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Avalanche (AVAX)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

AVAX je v aktualnem bear marketu doživel kar precejšnjo korekcijo, ki se je končala okvirno maja 2022, ko je AVAX prešel v dolgotrajno konsolidacijo, v kateri se še vedno nahaja. Se pa AVAX trenutno nahaja na izredno pomembni točki, saj poskuša prebiti makro down-trend linijo (oranžno), pod katero se nahaja vse od okvirno decembra 2021. Tako RSI, kot MACD, nakazujeta željo po prehodu v pozitivno fazo, RSI sočasno skuša prebiti tudi linijo 50%, pod katero se nahaja vse od aprila 2022. Za AVAX je to zelo pomemben trenutek, saj bi preboj trend linije potencialno pomenil prehod v makro bullish fazo. Se pa AVAX sočasno nahaja tudi pod močno resistance linijo, kjer bo na resni preizkušnji. V kolikor bo v tednu ali dveh AVAX uspel s prebojem makro down-trend linije, zna v območju resistance linije naleteti na močnejšo oviro. Posledično bi lahko prišlo do re-testa down-trend linije in v kolikor bi bil ta uspešen, bi to bila potrditev bullish trenda. Alternativno lahko AVAX prebije resistance linijo in jo spremeni v support.

Če pogledamo vsa ključna makro območja, vidimo, da se glavna in ključna support linija nahaja v območju $6-$10,40, prva resistance linija pa v območju $20,90-$24,90. Preboj te bi nakazal začetek tvorbe bullish higher low, higher high, trenda. AVAX ima še dve močnejši resistance liniji in sicer v območju $39-$43,2 in $65-$70. Med linijami je kar nekaj prostora, zato lahko pričakujemo nekoliko pospešeno rast ob preboju posamezne resistance linije.

Do kam bi potencialno lahko segel AVAX v prihajajočem bull runu? Kot vedno, je odvisno od pogojev in makroekonomskih, ter geopolitičnih razmer. A gledano tehnično, izstopata dve območji. Prvo pomembnejše območje se nahaja znotraj Fib golden pocketa, med $83 in $87. Gre za območje, ki bi bilo aktualno v primeru manj optimalnih razmer na trgu, tisto najbolj potencialno območje v primeru optimalnih razmer, pa leži v Fib območju 6,18 in sicer okoli $200.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Ooki Protocol (OOKI)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Naslednji članek

Kako kaže Ethereumu (ETH) in altcoinom proti Bitcoinu (BTC)

error: Content is protected !!