AGIX/USDT – Tehnična analiza

AGIX (SingularityNET) je za mnoge morda malo manj poznan kovanec, katerega še nismo podrobneje analizirali, a fundamentalno gledano, gre za zelo potencialen kovanec, katerega projekt temelji na AI industriji. Vsekakor panoga z izjemnim potencialom, katerega pa kovanec še ni najbolj izkoristil, predvsem zaradi (osebna ocena), nekoliko preveč pasivnega marketinga in prestrukturiranja projekta.

AGIX je v času, ko je večina trga prešla v veliko korekcijo (maj-julij), pravzaprav pričel z rastjo, svoj vrh pa je dosegel v začetku meseca septembra, ko je tudi sam prešel v veliko korekcijo. Vse od meseca oktobra, se AGIX nahaja znotraj konsolidacijskega območja descending channel trenda (črtkasti črti), kjer čaka na potrditev trenda.

Po tvorbi lower low, lower high trenda, je prišlo do manjšega odboja in kot kaže, želi AGIX tvoriti higher low, higer high trend, s katerim želi doseči zgornjo trend linijo. V tem trenutku je sicer še prezgodaj za jasno potrditev tega trenda, vsekakor pa AGIX želi doseči zgornjo trend linijo in jo prebiti, kar bi bil zagotovo zelo bullish znak.

1D indikatorji so za enkrat precej sramežljivi, tudi zahvaljujoč nizkemu volumu, kar nakazuje, da bomo AGIX krajši čas še spremljali v fazi konsolidacije znotraj descending channel trenda, kjer se bo gibal med trenutno support linijo (SL), ki se nahaja v območju med $0,14 in $0,17 ter resistance linijo (RL), ki se nahaja med $0,20 in $0,23. 

Glede na trenutne indikatorje ocenjujem, da večje korekcije od trenutne support linije ne pričakujem, v kolikor ne bo prišlo, do večjih pretresov na trgu. AGIX potrebuje le nekaj več voluma, da bo napadel zgornjo trend linijo in prebil resistance (RL) linijo, kar bi bil zelo bullish znak.

Po preboju resistance linije, kar bi se lahko zgodilo v drugi polovici meseca, v kolikor že prej ne bi prišlo do optimalnejših razmer na trgu, bo AGIX napadel drugo resistance linijo med $0,29 in $0,33. Gre za ključno resistance linijo, ki pravzaprav predstavlja ključno oviro pred nadaljnjo rastjo, saj se tik nad njo, pri $0,35, nahaja prva target linija (TL1). Ob preboju le-te, večjih ovir ni, zato pričakujem, da bo od tukaj rast hitrejša. Druga target linija (TL2) se nahaja pri $0,46, tretja (TL3) pa pri $0,63. Potencial rasti okoli 204%.

V kolikor nameravate vstopati ali dokupovati AGIX, bi bila optimalna točka vstopa v območju support linije, med $0,16 in $0,19, lahko pa počakate na odboj in preboj trend linije, kjer na potrditvi trenda, vstopite med $0,26 in $0,30. AGIX vsekakor predstavlja velik potencial. V kolikor bi bili priča optimalnim razmeram v bull runu ocenjujem, da ima potencial rasti do območje med $1,8 in $2.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

MATIC/USDT (Polygon) – Tehnična analiza

Naslednji članek

BAT/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!