ADA/USDT – Tehnična analiza

ADA (Cardano) je po nekoliko daljši konsolidaciji, ponovno naredila lep up-trend in dosegla novi ATH, pri $1,74. Bomo ADA kmalu videli pri $2?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) tvorijo rahel bearish trend, kar nakazuje, da bomo ADA krajši čas spremljali v ponovni konsolidaciji, v območju $1,65 in $1,55. Sočasno je ADA tvorila tudi t.i. ascending broadening wedge formacijo, znotraj katere se bo odvijalo ključno dogajanje (gibanje) v naslednjih dnevih – trend gibanja nakazujeta modri, črtkasti črti.

Volume počasi raste, kar nakazuje, da bodo biki v naslednjih dnevih poskušali s ponovnim napadom na novi ATH. Target linija (TL1) se nahaja v območju $1,8, prikazuje jo prva zelena črta na koncu trend linije. Da bi jo dosegli, bo potreben kar lep volume, saj gre za kar 17% rast, glede na trenutno pozicijo. S prebojem območja $1,8, pa bo nato sledil napad na psihološko mejo $2 (TL2).

V kolikor biki še ne bodo uspeli zbrati dovolj moči za preboj, bomo ADA videli v manjši korekciji, znotraj območja močne support linije, med $1,57 in $1,49, katerega prikazuje rdeč pravokotnik. V primeru še nekoliko bolj izrazitega bearish trenda, bo prišlo do re-testa ključne support linije, katero prikazuje spodnja morda črtkasta črta, v območju $1,42. Na grafu sta označeni še dve pomembni support linij. Prva v območju $1,24 (SL2), druga pa v območju $1,1 (SL3), a glede na močan bullish cikel, v katerem se nahajamo, za takšno korekcijo skoraj ni možnosti, razen v primeru izrazito negativnih novic, katere bi vplivale na celoten trg.

Glede na vse prihajajoče nadgradnje Cardano Network-a in nova partnerstva, bo ADA brez dvoma eden najbolj donosnih kovancev v tem bull runu. Še pomembneje pa je to, da ADA ohranja stabilnost, brez večjih nihanj in t.i. “pump”, kar pomeni, da je odlična in varna naložba. Zgolj vprašanje časa pa je, kdaj bo dosegla mejo $2. Osebno ne bom presenečen, če se bo to zgodilo še pred koncem meseca maja.

Gre za osebno mnenje, kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

ADA dosegla novi ATH, medtem, ko se trend rasti nadaljuje

Naslednji članek

ETH/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!