ADA/USDT (Tehnična analiza – follow up)

ADA (Cardano) je brez dvoma eden tistih kovancev, ki je v zadnjih tednih naredil zavidljivo rast (od 20.7. kar 120%), poleg tega pa je postal tudi tretja največja kriptovaluta po Market capu, takoj za BTC in Ethereum-om. Glede na zadnjo tehnično analizo, je ADA dosegela vse zastavljene cilje in jih celo presegla, zahvaljujoč dobrim tržnim razmeram in pozitivnim novicam, povezanimi z nadaljnjim razvojem. Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih in tednih?

4h indikatorji (EMA, BB, MACD, RSI), so po dnevih in tednih izjemne rasti, prešli v rahlo bearish oz. negativno fazo, kar je bilo tudi za pričakovati in je nenazadnje zdravo za nadaljnjo rast. ADA se je ustavila v območju tik nad $2, kjer se nahaja močna resistance linija oz. močno resistance območje, katerega predstavlja oranžen pravokotnik.

Glede na trenutne indikatorje, bomo najverjetneje ADA krajši čas spremljali v fazi konsolidacije, v območju $1,95 in $2,2, kjer bodo biki poskušali zbrati dovolj moči za preboj iz konsolidacijskega območja (oranžnega pravokotnika) in za napad na prvo naslednjo target linijo (TL1), v območju $2,37. Od tu dalje večjih ovir za napad na novi ATH ni, zato bomo, po preboju prve target linije, ADA kaj kmalu videli pri novem ATH, v območju $2,6 (TL2). Zadnja target linija v tem ciklu je tik pod območjem nove psihološke meje, pri $3, kar bi, ob dobrih pogojih na trgu, lahko videli že v mesecu septembru.

A preden ADA doseže te nove višave, bomo potrebovali izdatno večji volume, katerega trenutno ni, kar nakazuje na že omenjeno konsolidacijo in možnost manjše, a zdrave korekcije. V kolikor trg ne bo pretresla kakšna nepričakovana FUD novica in biki v naslednjih urah in dnevih ne bodo uspeli prebiti že omenjenega konsolidacijskega območja (oranžni pravokotnik), bomo videli manjšo korekcijo.

Glede na trenutne indikatorje, se prvo močno in dokaj veliko support območje nahaja med $1,88 in $1,99, katerega označuje zgornji rdeč pravokotnik (SL1), znotraj tega območja se nahaja tudi pomembna EMA20 trend linija (oranžna linija), sledi pa mu drugo močno support območje (SL2), med $1,71 in $1,81 (drugi rdeč pravokotnik), znotraj katerega se nahaja še pomembnejša trend linija, EMA50 (modra linija).

Skrajna korekcija, po trenutnih indikatorjih, bi bila v območje $1,48, kjer se nahaja ključna trend linija EMA200 a trenutno za takšno korekcijo ni razlogov, vsekakor pa ni izključena, v kolikor bi videli nenadno in nepričakovano veliko BTC korekcijo. A kot rečeno, osebno spremljam prvi dve korekcijski območji (SL1 in SL2), EMA Ribbon indikator pa prav tako še vedno nakazuje fazo rasti, kar pomeni, da velikih pretresov za enkrat ni pričakovati, vsekakor pa korekcija, v omenjeni support območji ne sme biti presenečenje, saj bo šlo le za akumuliranje moči za nadaljnjo rast.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Ker pa se razmere na trgu hitro spreminjajo priporočam, da resno spremljate našo Facebook stran, kjer so vam na voljo dnevne analize, novice, trendi in signali.

Predhodnji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza – follow up)

Naslednji članek

ETH/USDT (Tehnična analiza)

error: Content is protected !!