ADA/USDT – Tehnična analiza

ADA (Cardano) je vse od septembra 2021 v fazi korekcije in zdi se, kot da je izgubil svoj zagon. Gre za fundamentalno izjemno močan, če ne celo enega najmočnejših kovancev, ki pa ne ponuja sunkovitih odbojev, temveč zdravo rast. Prav to pa je razlog, ki je ADA stal novega kapitala, kateremu so bližje hitre rastoči in bolj tvegani kovanci in posledično je ta izjemno močan kovanec, izgubil zagon. A prepričan sem, da zgolj začasno.

1D interval nakazuje jasen trend padanja in tvorbo t.i. falling wedge trenda, ki velja za bullish trend, a ključni razlog, da ADA počasi nadaljuje korekcijo, je že omenjeno pomanjkanje svežega kapitala, kar se vidi tudi iz nizkega voluma. ADA se počasi približuje območju, katero bo najverjetneje predstavljalo dno, to je območje okoli $0,71, kjer se nahaja dokaj močna support linija. Z dotikom omenjenega območja, bi ADA dosegel tudi spodnjo trend linijo, kar bo najverjetneje pripeljalo do ponovnega odboja. 

Žal ne moremo govoriti, vsaj trenutno ne, o kakšnem večje odboju, saj bi za tega potrebovali izdatnejši volume. Glede na to, da za omenjenim območjem sledi še ena in še močnejša support linija, tik pod $0,50, ki se nahaja v sami špici falling wedge strukture, je odboj bolj verjeten, kot nadaljevanje korekcije. Tudi 1D RSI je že skoraj v fazi preprodanosti, kar potrjuje oceno, da je odboj bolj verjeten, razen v primeru nepričakovanih geopolitičnih dogodkov, ki žal neposredno vplivajo na gibanje kripto vrednosti.

Ob odboju, do katerega bi lahko prišlo v drugi polovici meseca marca oziroma v aprilu, bo ADA najprej napadla območje zelo močne resistance linije, med $1,1 in $1,3. Gre za ključno območje, ki je dolgo časa veljalo za makro support linijo, katero pa je ADA žal izgubila in območje je postalo močna resistance linija.

Tudi Fibonacci analiza nam jasno kaže dve ključni območji. Trenutno aktualno območje support linije pri $0,71, ki se nahaja natanko pri Fib vrednosti 78%. V kolikor bi ADA padla pod to support linijo, ne more več govoriti o re-traceu, temveč o spremembi trenda. Zato je ključno, da aktualna support linija zdrži, saj bi to ADA ohranjalo pri življenju in pri lepih možnostih za odboj do resisatnce linije, ki pa leži natanko v golden pocket območju (temno zelen pas na zgornjem grafu). ADA sicer lahko doseže omenjeno območje in ga najverjetneje tudi bo, v kolikor bodo razmere na trgu ugodne, a ob trenutnem volumu najbrž ne bo dovolj moči za preboj, zato bomo najverjetneje spremljali spremembo trenda iz tvorbe lower low, kar ADA trenutno počne, v bolj bullish trend, higher low, kar bo pripeljalo do preboja resistance linije. 

Prva target linija trenutno leži pri okoli $1,1, druga pa nad resistance linijo, pri okoli $1,5. ADA vsekakor ni kovanec za tiste trgovalce, ki iščejo hitre zaslužke. Gre za klasičen investitorski kovanec, saj ponuja izjemno močne fundamentalne temelje, večina ADA je v t.i. staking naložbah, ADA ima izjemno močno skupnost, za projektom stojijo izjemni strokovnjaki, prav tako pa ADA oziroma Cardano velja za okolje, znotraj katerega se razvija največ novih projektov. Glede na to, da smo v izjemno nestabilnih časih, so kovanci z močnim fundamentom zagotovo nekaj, kar velja vključiti v svoj trgovalni portfelj.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI.

Predhodnji članek

LUNA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Kako se pripraviti na bear market in kako trgovati v njemu (PREMIUM)

error: Content is protected !!