ADA/USDT – Tehnična analiza

ADA (Cardano) je eden treh zmagovitih kovancev tedna, katere ste izbrali za izdelavo tehnične analize. Žal pa ADA donosi v zadnjem obdobju niso prav nič zmagoviti, kar je kar nekoliko zamajalo zaupanje manjših, aktivnih trgovalcev, ne pa tudi investitorjev in dolgoročnih kupcev, saj ima ADA ene najbolj zvestih kupcev med vsemi trgovalci. Poglejmo, kaj lahko pričakujemo od ADA v naslednjih dnevih in tednih.

1D interval nakazuje tvorbo t.i. descending wedge trenda, nekateri bodo morda rekli descending channel. Kakor koli, dejstvo je, da je ADA prešla v bearish fazo, v kateri vztraja že kar nekaj časa, znotraj omenjenih trend linij pa se giblje vse od meseca avgusta in najverjetneje bo vztrajala še nekaj časa, kjer bo poskušala prebiti zgornjo trend linijo in ponovno preiti v bullish fazo. A kot kaže, bo potrebno še malo počakati.

Dobra novica je ta, da je ADA najverjetneje našla svoje dno, na support liniji $1,0 – $1,23 (SL), ki je nadvse ključna. Padec pod to linijo bi pomenil korekcijo do območja $0,8, v skrajnem primeru pa kapitulacijo do območja okoli $0,5. A v tem trenutku takšne skrajne korekcije ne pričakujem, saj je trg trenutno vseeno stabilen, kljub nekoliko dolgočasnemu dogajanju. Vsi trije EMA indikatorji EMA20, 50 in 200 so v bearish fazi, kar ob nizkem volumu pomeni, da bomo ADA krajši čas spremljali v konsolidaciji. Trenutno se ADA poskuša stabilizirati nad EMA20 (oranžna linija), kjer bo iskala nove moči za poskus obrata trenda. Najprej s pozicioniranjem nad EMA50 (modra linija) in nato še nad ključno, EMA200 (bela linija) trend linijo. Ker je gibanje ADA močno povezano z gibanjem BTC, bo potrebno spremljati tudi gibanje Bitcoina. 

Ima pa ADA pred nadaljnjo rastjo dve močni resistance liniji. Prva (RL) v območju med $1,75 in $1,92, druga (RL2) pa med $2,09 in $2,24. Ob neodločnem trgu, bo ADA s prebojem imela kar nekaj težav, predvsem s prebojem druge oziroma zgornje trend linije. A ne gre pozabiti, da je ADA eden najmočnejših kovancev, za katerim prav tako stojijo močni projekti in vlagatelji, prav tako pa je ADA znana, da so njeni odboji močni in izraziti. Kot rečeno, za takšen optimizem bo potrebno še malo počakati.

ADA ima v danem trenutku tri target linije. Prva (TL1) je pri $2,42, druga (TL2) pri $3,09 in tretja (TL3) pri $4,18. ADA ima vsekakor dovolj potenciala, da seže še mnogo više, a za to potrebuje večji volume, ugodno gibanje BTC in nekaj več zaupanja trgovalcev. Ob tem ne gre pozabiti, da ADA ni kovanec za kratkoročno trgovanje, temveč je t.i. naložbeni kovanec, katerega se drži na dolgi rok (HODL), prav tako je odlična izbira za Staking, saj lahko s tem ustvarimo lep pasivni prihodek.

Kratkoročen cilj ADA je preboj nad EMA200, torej nad $1,8, od tu pa napad na prvo target linijo in naprej. Pozor pa na support linijo, katero ne sme izgubiti, saj bi bil to zelo slab znak za ADA in tudi sam trg.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

BAT/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BTC/USDT Tehnična analiza in pogled na možne scenarije

error: Content is protected !!