ADA/USDT – Tehnična analiza

ADA (Cardano) je eden tistih kovancev, na katerega dolgoročno najbolj stavim. Brez dvoma eden najbolj perspektivnih projektov, ki pa se je, kar malo presenetljivo, znašel v manjši slepi ulici. Vsekakor nič tragičnega in dolgoročno nanj še vedno gledam zelo bullish, a kratkoročno, trenutno stanje vsekakor ni najbolj optimistično. Ob poplavi vseh NFT, Metaverse in drugih kovancev, ki v zadnjem obdobju dajejo izjemno lepe donose, ADA s svojo konstantno, a ne divjo rastjo, najverjetneje ni tako zanimiv projekt, a bi vsekakor moral biti. Dodaten udarec k rasti ADA je dodala še menjalnica eToro, ki je omejila trgovanje z ADA za amriške trgovalce, kar vsekakor ni pozitivno vplivalo na vrednost. Gledano celovito, nič tragičnega, a trg, ki hlasta po hitrih dobičkih bolj kot po kvalitetnih naložbah, vsekakor, konec dneva, naredi svoje. Poglejmo si, kako kaže ADA v naslednjih dnevih in tednih.

1D indikatorji kažejo, da se ADA trenutno nahaja znotraj območja močne support linije (SL1), med $1,54 in $1,75. Gre za precej veliko in močno območje, kjer bomo ADA spremljali še krajši čas. Indikatorji so še nekoliko bearish, a volume je zmanjšan in konstanten. To nakazuje na to, da bo ADA znotraj trenutne support linije prešla v konsolidacijo, kjer bo iskala oporo za odboj. Dejstvo, da se ADA nahaja pod pomembnim indikatorjem in pomembno trend linijo EMA200 (vijolična krivulja), ni najbolj optimistično. Vsaj kratkoročno ne, saj nakazuje bearish sentiment. A po drugi strani, 1D indikatorji kažejo tvorbo bullish trenda t.i. falling wedge vzorca (črtkasti črti), kateri navadno nakazuje skorajšnji odboj. A prej mora priti do potrditve trenda.

Ključno za ADA je, da se v naslednjih dnevih konsolidira in se nato prebije nad omenjeno EMA200 trend linijo oz. nad $1,84, ter s tem prebije zgornjo trend linijo falling wedge vzorca. To bi bil bullish signal, za nadaljnjo rast.

Nad omenjeno support linijo, je v območju med $2 in $2,28 območje resistance linije (RL/TL1), ki je sočasno tudi prva target linija, katero mora ADA doseči, da bi se pozicionirala za večjo nadaljnjo rast znotraj tega bull runa. Druga in zadnja target linija (TL2) tega cikla je pri $2,7.

Osebno ocenjujem, vsaj po trenutnih indikatorji, da bo trenutno support območje nudilo dovolj opore za konsolidacijo in odboj, a v kolikor bi bili priča še kakšni negativni FUD novici, bi lahko ADA spremljali v nadaljnji korekciji v območje $1,2 do $1,4 (SL2). To je tudi skrajno korekcijsko območje. A kot rečeno, trenutna support linija nudi za enkrat dovolj močan support, zato bomo najverjetneje ADA spremljali vsaj v poskusu odboja in preboja trenutne trend linije.

Ocena rasti v preostanku bull runa

Trenutne razmere so vsekakor zmanjšale potencial rasti ADA za ta bull run. A ker je gibanje ADA vezano tudi na gibanje BTC, lahko ob odboju BTC, še vedno pričakujemo lep odboj ADA. Realni doseg ADA, do konca leta, je okvirno med $3 in $3,5, do konca bull runa pa med $5 in $7, v kolikor ne bi presenetila kakšna negativna FUD novica. Naj ponovim, vsekakor dolgoročno ostajam zelo bullish.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Vsem, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium.

Predhodnji članek

AVAX/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

SAND/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!