ADA/USDT (Tehnična analiza)

ADA (Cardano) je brez dvoma eden najbolj perspektivnih kovancev, ki pa je v zadnjih tednih nekoliko zbledel, izgubil velik del svoje vrednosti in obstal v nekem konsolidacijskem območju. Gre za zatišje pred viharjem in novim odbojem, ali pa bomo ADA videli v nadaljnji korekciji?

ADA je tvorila t.i. simetrični trikotnik, ki nakazuje nadaljevanje konsolidacije oz. gibanja v omejenem območju, vsaj še nekaj naslednjih ur, do nekaj nekaj dni. Trikotnik nakazujeta vijoličasti črtkasti črti, ki sočasno predstavljata tudi support linijo (spodnja) in resistance linijo (zgornja).

4h indikatorji (EMA, BB, MACD in RSI) prehajajo v bolj pozitivno oz. bullish fazo, a je volume žal še vedno preveč sramežljiv, da bi lahko pričakovali kakšno večjo korekcijo. V naslednjih urah bo prišlo vsaj do poskusa preboja prve resistnce linije, to je zgornje linije trikotnika. V kolikor bo preboj uspešen, bo ADA napadla naslednjo target linijo, v območju $2, katero predstavlja oranžna črta. V kolikor bi ADA bila pri tem uspešna in v kolikor bi prišlo do občutnega povečanja voluma, bomo nato ADA spremljali v napadu na ključno in zelo močno resistance linijo oz. kar območje, med $2,1 in $2,2, katerega predstavlja oranžni pravokotnik.

V tem trenutku ADA za kaj takšnega še nima moči, a ko bo prišlo do povečanja voluma, bo zgodba kaj hitro postala drugačna.

V kolikor ADA ne uspe prebiti zgornjo linijo trikotnika, bo najprej prišlo do re-testa support linije (spodnja vijoličasta črtkasta linija trikotnika), pri okoli $1,93. V primeru, da support linija ne bi zdržala pritiska medvedov, bomo ADA videli pri naslednji najbolj verjetni support liniji, pri okoli $1,86. Skrajna korekcija ADA, katere pa vsaj po trenutnih indikatorjih ne pričakujem, bi bila v območje $1,69.

Trgovalna priporočila

V kolikor trgujete z ADA, priporočam, da počakate na potrditev trenda, do katerega bi moralo priti v naslednjih urah oziroma najkasneje do okvirno torka.

Dobro območje vstopa je med $1,920 in $1,950

Stop Loss je odvisen od vaše trgovalne strategije, a osebno bi ga nastavil na -5%

Volume je nizek, kar navadno nakazuje na skorajšnji obrat trenda. Ne bom presenečen, če bo v novembru tudi ADA eksplodirala.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vse, ki želite več informacij, novic, tehničnih analiz, nasvetov in signalov pa vabim, da spremljate tudi našo Facebook stran, kjer večkrat dnevno objavimo aktualne informacije.

 

Predhodnji članek

Kripto trgovanje in izplačevanje dobičkov

Naslednji članek

ETH/USDT (Tehnična analiza)

error: Content is protected !!