ADA/USDT – Tehnična analiza

ADA (Cardano) je brez dvoma eden najbolj perspektivnih in dobičkonosnih kovancev, kateri ima pred seboj potencial izjemne rasti, zahvaljujoč izjemnim projektom in nadgradnjam, ki sledijo v prihodnjih tednih in mesecih, vse bolj pa je zanimiv za največje vlagatelje in finančne sklade. Glede na status ADA, gre prav tako za kovanec, ki bo ena bolj varnih naložb v času bearish (medvedjega) cikla.

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so v bullish fazi in ADA je danes naredila lepo rast. V naslednjih urah bomo ADA spremljali v krajši konsolidaciji, znotraj trend linij, katero prikazujeta modri črtkasti črti in tvorita t.i. rising wedge, kar sicer predstavlja bolj bearish trend, a pozorno oko bo opazilo tudi t.i. flag patteren, kar daje slutiti, da se ADA pripravlja na skorajšnjo novo rast, ki bo sledila po manjši korekciji. A pojdimo po vrsti.

ADA bomo najprej spremljali v poskusu preboja močne resistance linije (v naslednjem dnevu ali dveh), ki se nahaja v območju okoli $1,85 ( zelena črta RL/TL1) in je sočasno tudi prva target linija. V kolikor biki ne bodo pokazali nekaj več odločnosti (relativno nizek volume trenutno) in jim ne bo uspel preboj, bomo ADA videli v ponovni, a že prej omenjeni zdravi korekciji, najverjetneje v območje močne support linije, med $1,5 in $1,6 (rdeč pravokotnik SL1).

Od tu pa bo ponovno sledil odboj proti vrhu. Na grafu prikazano tudi območje tiste bolj skrajne korekcije, v primeru ponovnih načrtnih manipulacij BTC in posledično kripto trga, katero se nahaja v območju med $1 in $1,1 (rdeč pravokotnik SL2). A takšnih korekcij se vendarle ne pričakuje, saj se je stanje na trgu umirilo in ponovno se vrača optimizem.

V kolikor bo bikom preboj resistance linije pri $1,85 uspel, za kar potrebujemo dober volume, bomo videli ADA v napadu na območje $2, kjer se nahaja nova resitance linija in naslednja target linija (RL/TL2). Ko bo ADA enkrat presegla to območje in se bo nekaj tednov obdržala nad to mejo ($2), bo ohranjala svojo vrednost nad $2 in naprej. Končni cilj ADA v tem ciklu pa je območje nad $3, kar bi, ob dobrih pogojih na trgu, ADA lahko dosegla že v prvi polovici meseca junija.

Počakajmo torej na re-test območja okoli $1,85, a prepričan sem, da so dnevi, tedni in meseci, ki so pred nami, vsaj po trenutnih indikatorjih in dogajanju na trgu, več kot naklonjeni izjemni rasti ADA. Vsi, ki jo držimo, smo lahko optimistični.

Gre za osebno mnenje in kot vedno, priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza) – BTC zrel za odboj?

Naslednji članek

Tehnični indikatorji pričeli nakazovati prehod v bearish cikel. Je bullish cikel resnično končan?

error: Content is protected !!